Nieuw! Nu ook onderhoud aan uw caravan of camper in Zutphen!

Caravan beladen

Veel gestelde vragen van klanten zijn ” hoe moet ik mijn caravan beladen en waar moet ik alles inpakken”
Hieronder staan enkele handige tips om u verder te helpen met het inpakken/beladen van uw caravan óf bekijk hiernaast het filmpje.

Leg zware spullen zo veel mogelijk boven de caravanas. Leg nooit zware spullen helemaal achter in de caravan. Dit werkt als het slingereffect van de klepel van de klok.

Bij een caravan waarbij de keuken, bergruimte en koelkast zich geheel achter in de caravan bevinden, niet te veel spullen in de keuken leggen. Zorg dat in de bovenkasten (rondom) geen zware spullen worden gelegd. Dit verhoogt het zwaartepunt van de caravan waardoor de caravan eerder gaat slingeren, en in het ergste geval zelfs kan kantelen (topzwaar).

Zorg voor een gelijkmatige verdeling van de lading over de linker- en rechterzijde van de caravan.

Zorg voor een juiste kogeldruk, zoals deze is voorgeschreven door de caravan- en/of autofabrikant. Veelal bedraagt de maximum kogeldruk 50 of 75 kg. Zie voor de juiste waarden de omschrijving op de koppeling van de caravan en het typeplaatje op de trekhaak, of raadpleeg de kentekenbewijzen.

Zet gasflessen in de disselbak goed vast. Zorg dat de gaskranen tijdens het rijden zijn gesloten (In verschillende Europese landen verplicht).

Het vervoer van fietsen op de dissel verhoogt de kogeldruk aanmerkelijk, terwijl het vervoer van fietsen achter op de caravan de stabiliteit nadelig beïnvloedt.

Het trekkende voertuig heeft ook een maximum laadvermogen, ook al staat dit niet op het kentekenbewijs (vaak vermeld op typeplaatje onder de motorkap).

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag!
Lichtenvoorde: 0544 - 374 310
Zutphen: 0575 - 200002

Lees meer over Wisselink Caravans & Campers

Team Wisselink Caravans en Campers