Uw nieuwe Malibu buscamper koopt u bij Wisselink! Bel direct naar 0575-200002 voor een afspraak

Breekkabel bevestigen

De breekkabel

De breekkabel zit als extra losbreekbeveiliging tussen een caravan, vouwwagen of aanhanger en de trekhaak van de auto. Dit zorgt ervoor dat uw voertuig zichzelf afremt, mocht deze onverhoopt loskomen van uw auto en is dus een zeer belangrijk onderdeel bij het aan- en afkoppelen. Daarnaast is het volgens de Regelwetgeving Voertuigen verplicht om dit volgens een bepaalde manier te doen.


Bekijk onze video op YouTube (ook te vinden op deze pagina) waarin we u stap voor stap meenemen bij het correct bevestigen van de breekkabel, zodat u altijd veilig de weg op kunt!


Regeling voertuigen

De Regeling Voertuigen vermeldt onder Artikel 5.18.34-2 het volgende: Indien de aanhangwagen is voorzien van een losbreekreminrichting, moet deze zodanig met een vast deel van het trekkend voertuig of met een daartoe bestemde inrichting aan de trekhaak zijn verbonden, dat de inrichting slechts in werking treedt na het losraken van de aanhangwagenkoppeling.


De karabijnhaak

De zogeheten karabijnhaak kan goede diensten bewijzen bij een trekhaak met afneembaar kogeldeel. Doe-het-zelfzaken hebben hem in diverse soorten en maten. Ons advies: kies een lekkere stevige, bijvoorbeeld eentje van rvs met een dikte van 6 mm!

Als je de lus in de kabel op deze manier aan de karabijnhaak ‘rijgt’, mag je rekenen op een optimale krachtoverbrenging naar de reminrichting van de caravan. De originele remkabels van Knott zijn inmiddels zelf voorzien van een voldoende stevige karabijnhaak.


Wij wensen u veel veilige kilometers!

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag!

Lichtenvoorde: 0544 - 374 310
Zutphen: 0575 - 200002

Lees meer over Wisselink Caravans & Campers