WISSELINK CARAVANS EN CAMPERS LICHTENVOORDE | INFO@WISSELINKCARAVANS.NL 0544 - 374310
uitgebreid assortiment eigen werkplaats deskundige kennis gericht advies

Wat moet je weten bij het huren van een caravan

Mag ik rijden met de caravan ?

U heeft rijbewijs B

1.  Het totaalgewicht van de combinatie auto+caravan mag niet meer zijn dan 3500 kg. U rekent dit uit door het maximale gewicht inclusief laadvermogen van zowel de auto als de caravan bij elkaar op te tellen. Is dit gelijk aan of minder dan 3500 kg, dan is rijbewijs B voldoende. Is dit meer dan 3500 kg, dan heeft u rijbewijs BE nodig.

Mag de caravan meer wegen dan het maximale trekgewicht?

2. Voor het bepalen of een B-rijbewijs voldoende is, doet het maximaal trekgewicht er niet toe. Hoewel de wet wat onduidelijk is op dit punt, is de uitleg die wij hebben gekregen van Politie, RDW en Ministerie van Infrastructuur zo dat alleen de toegestane massa’s van auto en caravan op het kenteken bepalend zijn. Dus een auto met een MTM van 2000 kg en een caravan met een MTM van 1500 kg mag je besturen met een B-rijbewijs zelfs als het maximaal trekgewicht van de auto maar 1400 kg is. Uiteraard moet de cararavan dan beladen zijn tot 1400 kg omdat anders de caravan overbeladen is voor de trekauto, maar dat is een andere overtreding.

 

Wat zit er allemaal standaard bij een verhuurcaravan?

Standaard wordt meegeleverd:

  • stroomkabel
  • toiletvloeistoffen
  • 1 gasfles
  • disselslot/wielklem
  • bandenreparatieset of reservewiel
  • Worteldoek

U kunt extra accessoires bij huren. Klik hier voor een overzicht.

 

Wat gebeurt er in geval van schade?

Al onze caravans zijn all risk verzekerd met een eigen risico van €1000,-. Deze €1000,- betaald u vooraf als borg. Bij het inlveren van de caravan wordt deze bekeken en eventuele schades van de borg afgetrokken.

 

Ophalen en brengen

Ophalen van de caravan is alleen mogelijk op vrijdagen tussen 15.00 uur en 16.00 uur, tenzij anders wordt aangegeven op het huurcontract. Brengen van de caravan is alleen mogelijk op vrijdagen tussen 8:00 en 10.00 uur, tenzij anders wordt aangegeven op het huurcontract. Bij het eerder terugbrengen van de caravan binnen de huurperiode ontvangt u geen huurkosten retour. De terugbrengdag wordt niet berekend mits u de caravan binnen de afgesproken tijd heeft terug gebracht.

Weekend huren

Ophalen van de caravan op vrijdag vanaf 11:00 uur, tenzij anders wordt aangegeven op het huurcontract. Brengen van de caravan op maandag tussen 10:30 en 11:00 uur, tenzij anders wordt aangegeven op het huurcontract.

 

Betaling

Bij reserveren van de caravan ontvangt u binnen 3 dagen een factuur. Hierop moet 50% van het totale factuurbedrag binnen 1 week na reservering voldaan worden.
3 weken voor de verhuurperiode moet het restant van deze factuur voldaan zijn.
De borgsom bedraagt € 1000,-.

 

Disselslot / wielklem

Huurder dient gebruik te maken van het meegeleverde disselslot en wielklem.

 

Extra accessoires

Extra accessoires per week Extra accessoires per dag
Voortent €50,- Voortent €7,50
Fietsendrager €20,- Fietsendrager €3,00
4 stoelen met tafel €25,- 4 stoelen met tafel €3,50
6 stoelen met tafel €30,- 6 stoelen met tafel €4,30
Luifel €50,- Luifel €7,50
Spiegels €15,- Spiegels €2,50
Tenttapijt* €25,- Tenttapijt* €3,60

* Het tenttapijt dient schoon ingeleverd te worden. Indien hieraan niet is voldaan wordt er €60,00 in rekening gebracht.